Demo

L’Ajuntament de Vic lliura una guia amb les recomanacions pràctiques per ajudar en la gestió de les comunitats de veïns

La guia s’emmarca dins del programa municipal d’acompanyament a les comunitats de veïns i veïnes de la ciutat, fruit del treball de l’Oficina Local d’Habitatge, el departament de Benestar i Família i el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Vic i les mateixes comunitats

Les comunitats d’habitatge protegit en règim de lloguer del barri del Sucre ja compten amb una guia amb recomanacions pràctiques per ajudar a les persones que n’assumeixen la gestió en àmbits com l’organització i el funcionament, l’ús adequat dels habitatges i dels espais comuns, la gestió de la convivència i l’eficiència i els drets energètics. Titi Roca, regidor d’Habitatge, ha estat l’encarregat de lliurar-les als diferents representants de les comunitats de veïns i veïnes.

El projecte s’ha treballat transversalment per l’Oficina Local d’Habitatge, el departament de Benestar i Família i el Servei deMediació de l’Ajuntament de Vic conjuntament amb la participació activa de les diverses comunitats, “un element clau perquè el projecte tingui èxit i que s’ha tractat des de la inclusió, la convivència i la proximitat”, ha remarcat Roca.

Pel regidor, “l’habitatge és una prioritat per l’equip de govern” i en aquest sentit, ha afegit que “el programa d’acompanyament ha estat molt ben rebut pels veïns i veïnes i la Generalitat de Catalunya que ens ha felicitat per la feina feta”.

Per la seva banda, Sharon Mensah, representant d’una de les comunitats participants ha explicat la seva experiència amb el programa destacant-ne la seva utilitat per tancar temes que es tenien pendents i va mostrar l’agraïment a l’Ajuntament per la seva predisposició.

La tècnica d’acompanyament a les comunitats de l’Ajuntament de Vic, Gemma Sánchez,ha assenyalat que aquest projecte s’ampliaria a tres comunitats d’habitatge protegit en règim de lloguer situades a altres zones de la ciutat, a més de realitzar-se un seguiment amb aquelles que han completat la seva participació.


  • Inici
  • Noticies
  • L’Ajuntament de Vic lliura una guia amb les recomanacions pràctiques per ajudar en la gestió de les comunitats de veïns