Demo

Vic reforça l’acompanyament a totes les comunitats de propietaris i propietàries


L’Ajuntament presenta dues noves eines que tenen per objectiu facilitar la gestió interna de les comunitats i seguir fomentant la bona convivència i la cohesió social

L’acompanyament a les comunitats de veïns a la ciutat de Vic es reforça amb dues noves eines que tenen per objectiu facilitar la seva gestió diària i continuar treballant per la cohesió social i la bona convivència a la ciutat. Es tracta de la guia de suport a les comunitats de propietaris i propietàries i de la renovació del web Veïnat+.

En l’acte de presentació d’aquestes dues eines, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va definir les ciutats com a “contenidors de complexitats” en què de vegades les actituds poc cíviques generen enfrontaments i conflictes. “Una de les nostres prioritats, com a equip de govern, són les persones, i aconseguir que tothom visqui més bé. Per poder complir-ho ens cal la col·laboració de tothom”, va afegir.

En aquest sentit, Anna Erra va recordar que des de l’Ajuntament s’ha posat el focus en el treball des dels barris, amb figures com els agents cívics, l’equip de mediadors, els dinamitzadors de carrers, les patrulles de proximitat i la nova patrulla canina, així com el nexe d’unió entre el barri i l’Ajuntament encarnat en els regidors de barri.

Una guia pràctica pel dia a dia de les comunitats de propietaris i propietàries

“La guia ha estat editada en format paper, perquè sigui de fàcil maneig, molt visual i amb un llenguatge entenedor”, explicava la tècnica del servei de Mediació de l’Ajuntament de Vic, Anna Aumatell.

Aquesta eina s’ha estructurat en diversos apartats: organització i funcionament de la comunitat, gestió de la convivència veïnal, manteniment i conservació de l’edifici i estalvi i eficiència energètica. La guia es completa amb un seguit de models documentals que poden utilitzar les comunitats.

El web Veïnat+ es renova

Des de 2016, el web Veïnat+, impulsat per l’Ajuntament de Vic, recollia experiències de bon veïnatge a la ciutat. La tècnica del programa d’acompanyament a les comunitats de veïns, Gemma Sánchez, va explicar que “el web creix per poder encabir-hi informació de gestió de les comunitats de propietaris i propietàries, i recursos útils, com les dues guies d’acompanyament editades per l’Ajuntament, encara que també es buscarà que sigui un web actualitzat i que pugui créixer amb les necessitats que detectem”.

Expansió d’una iniciativa exitosa

L’elaboració de la guia i la renovació del web Veïnat+ segueix la línia iniciada l’any passat amb l’elaboració de la guia de suport a les comunitats de veïns d’habitatges de protecció oficial. La bona acollida que van tenir, incloent un reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya, ha fet que aquest any es volgués fer extensiu a la resta de comunitats de veïns i de propietaris i propietàries de tot el municipi.

Podeu consultar la nova guia de suport a les comunitat de propietats i propietàries aquí


  • Inici
  • Noticies
  • Vic reforça l’acompanyament a totes les comunitats de propietaris i propietàries